Det börjar bli höst.

Mölstad hyllar det vita vinet genom sex favoriter

Det är någonting alldeles speciellt med den känslan, när vi sakta övergår till en ny årstid. Precis som när den första snön faller och höst blir till vinter, precis som när vintern börjar tina och fågelkvittret tar fart. Precis som när vår övergår till sommar med ett grönskande inferno och precis som det är nu, när sommarens färger byts ut, när grönt går till sprakande trädkronor och växter tonad i pastell. Det är så förbaskat vackert och även om det händer varje år, så är det alltid som att upptäcka någonting nytt.

... jag duger inte ... alla andra skulle ha gjort det här bättre än jag ... varför just jag ...

Foto: Lisa Lindqvist Liljedahl

Maj och juni är tiden

Foto: Fredrik Hjerling/Bris

Hemmagastronomi bjuder på krog med bar och bageri.

Snart kommer regn och rusk, men först kommer sprakande natur, krispiga dagar och morgondimma.

DSC_4160

Men än är vi inte riktigt där, men det börjar kännas i luften. Som när vi för en vecka sedan svingade våra flugspön och lät oss luras av fiskarna. Skitfiske, men fint sällskap, fika och skratt.

DSC_4120

 

DSC_4170

DSC_4180

När mörkret rinner av

Foto: Fjäderholmarnas krog

Det har varit mörkt länge och nu är det snart en månad sedan det vände, sedan (förra) årets kortaste dag. Det börjar märkas.

Foto: Nääs fabriker, Kretsloppshuset, Järvsö Crêperie

Foto: Gunnebo Kaffehus och krog

... jag duger inte ... alla andra skulle ha gjort det här bättre än jag ... varför just jag ...

Hemmagastronomi bjuder på krog med bar och bageri.

119 kr, nr 2216, rosé mousserande

Efter veckor med pendlande väder, mellan hopp om snö som gått till slask, regn och mittemellanväder så har det inte blivit någon skillnad. Förutom att det äntligen blivit fina skridskoförhållanden. Efter söndagens klara och krispiga väder och efter premiärturen ute på Roxen så känns det som att november och decembers mörker bara rann av mig. Som om allting nu ännu en gång börjar om. Som om energin kommer tillbaka. Som växterna om våren, men som om min energi såhär års gror och växer när solen skiner, när snön faller och speciellt när man får vara utomhus med vänner.

Högklassig gastronomi på Oaxen Slip. Foto: Oaxen Slip

Den egna trädgården ges plats i rätterna vid Ulriksdals slott.

Foto: Annie Hyrefeldt

Mölstad hyllar det vita vinet genom sex favoriterIllustrationsbild Foto: Geir Olsen / TTFoto: Vaxholms Hembygdsgårds Café

Detta bildspel kräver JavaScript.